Ansatte i Svendborg Kommune møder den frivillige sociale verden

Kom og mød de frivillige sociale foreninger i Svendborg Kommune - sådan lyder overskriften på foreningernes invitation til kommunens ansatte om at komme forbi Borgerforeningen torsdag den 14. marts i tidsrummet 10-14 for at få et indblik i den mangfoldige pallette af tilbud, som foreningerne har til kommunens borgere.

Karen Strandhave, der er formand for Svendborg Frivilligråd, fortæller - Vi er fælles om at gøre Svendborg Kommune til et godt sted for borgerne at bo og leve. Derfor er det vigtigt, at vi kender hinanden på tværs af foreninger og kommune - og har mulighed for at komme i dialog med hinanden om de muligheder og tilbud vi har. Vi vil også meget gerne understøtte, at der bliver skabt endnu flere aftaler om at samarbejde. I den frivillige sociale verden er vi rigtig gode til at få mennesker involveret, og vi har mange forskellige tilbud til borgere, der af forskellige grunde har det svært i livet. Det vil vi gerne dele med de ansatte.

Det er Svendborg Frivilligråd, der står bag arrangementet sammen med Svendborg Kommunes brobygger på frivilligområdet og Kontakt mellem Mennesker - Frivilligcenter Sydfyn. Der er stor opbakning til dagen og flere end 30 foreninger har meldt deres deltagelse.

- Det har stor værdi for Svendborg Kommune, at vi har et rigt frivilligt socialt område med forskellige tilbud. Det at være en del af et fællesskab har afgørende betydning for den mentale trivsel og det gælder både for dem, der løfter indsatserne og for dem, der benytter sig af tilbuddene. Det er vigtigt, at vi i kommunen kender foreningerne og tilbuddene, så vi både kan samarbejde med frivilligområdet og hjælpe borgerne hen til de relevante tilbud, siger Anne Højmark, der er sundhedschef i Svendborg Kommune og ansvarlig for frivilligområdet.

Foreningerne dækker det sociale område bredt og på dagen er der foreninger, der arbejder med områderne børn, unge og familier, handicap- og patientområdet, integration, ældreområdet og misbrug.

For yderligere information:

• Karen Strandhave, formand for Svendborg Frivilligråd. Telefon: 29 47 96 10
  • Bodil Kristensen, Svendborg Kommunes brobygger på frivilligområdet. Telefon: 24 76 00 49