Parkeringsbekendtgørelsen

Ændrede regler for parkering i Svendborg Kommune

Svendborg Kommune har fået en ny bekendtgørelse om standsning og parkering. Det betyder blandt andet, at borgerne i kommunen skal være særligt opmærksomme på, hvor og hvor længe de stiller deres campingvogne, trailere, lastbiler og lignende i både små og store byer i Svendborg Kommune.

- Med reglerne må man parkere sin trailer eller campingvogn på veje og pladser i op til 24 timer. Og for lastbiler og andre tunge køretøjer må der parkeres i op til 4 timer, fortæller Mette Jensen fra Center for Ejendomme og Teknisk Service, Svendborg Kommune.

- En af de andre regler i bekendtgørelsen er, at indehaveren af et kort til handicapparkering må parkere gratis på alle kommunens p-pladser. Også selv om det ikke er på en handicapplads, uddyber Mette Jensen og tilføjer, at det kun gælder på kommunens parkeringspladser.

Selv om der er tale om en ny bekendtgørelse, gælder der dog mere eller mindre de samme regler for parkering i Svendborg Kommune som førhen. Det skyldes, at nogle af de tidligere bestemmelser i bekendtgørelsen er blevet en del af færdselsloven, herunder forbuddet mod at parkere delvist på fortovet eller i yderrabatten. Og netop det forhold gjorde det nødvendigt at justere kommunens bekendtgørelse fra 2008.

- Hvis bilisterne i kommunen er i tvivl om ændringerne eller parkeringsregler i det hele taget, vil jeg opfordre til at tjekke kommunens hjemmeside under www.svendborg.dk/parkering eller tage kontakt til os. Vi svarer gerne på spørgsmål, slutter Mette Jensen.

Fotos taget af Mads Claus Rasmussen.

Mette Jensen, ingeniør
Center for Ejendomme og Teknisk Service, Svendborg Kommune