Christiansmøllen

Åbent hus på Christiansmøllen

Søndag den 21. juni kl. 13.00 åbnes Christiansmøllens døre. På dagen søges gode idéer til møllens fremtidige anvendelse – og samtidig skulle der gerne findes medlemmer til et møllelaug.

- Christiansmøllen bliver inden så længe renoveret ud fra en grundmodel, hvor der tages hånd om de vitale dele af møllen. Men Christiansmøllen rummer måske mere potentiale end som så. Måske skal den forskønnes, måske skal den have en ny funktion og male mel igen. Mulighederne er mange, og det er derfor, vi gerne ser et møllelaug komme på banen, siger borgmester Lars Erik Hornemann.

- Et møllelaug vil kunne komme med indspark til, hvad møllen skal anvendes til. Og vi håber også, at et møllelaug kan hjælpe med mindre arbejder i forbindelse med istandsættelsen, for det er en stor opgave, der kræver folkelig opbakning på flere fronter, slutter Lars Erik Hornemann.

Arrangementet vil blive åbnet af borgmester Lars Erik Hornemann, hvorefter museumschef Esben Hedegaard vil fortælle om møllens historie. Derudover vil Bent Hansen fra Egeskov Møllelaug fortælle om, hvordan man opretter et laug – og hvad det kan gå ud på.

Og da der er tale om et åbent hus-arrangement, bliver det naturligvis muligt at komme og gå på opdagelse inde i Christiansmøllen eller gå en lille tur på rundgangen og opleve den fantastiske udsigt over Svendborg by og havn.

Bag arrangementet står Rudi Rusfort Kragh, Mogens Victor Andersen og Center for Ejendomme og Teknisk Service, Svendborg Kommune. Arbejdsgruppen har undersøgt udviklingsmulighederne for møllen samt restaurering og etablering af et møllelaug, der kan være med til at forme møllens fremtid.

Christiansmøllen fik taget vingerne ned i 2014, da der var råd i vingerne og andre vitale dele af møllen. Der har siden været undersøgt forskellige muligheder for at sætte møllen i stand, samtidig med der har været ønske om at finde nye måder at bruge Christiansmøllen på.

Anton Holm Madsen, arkitekt og projektleder
Center for Ejendomme og Teknisk Service, Svendborg Kommune