Foto af mand

1,6 mio. kr. til forebyggende sundhedstjek for kortuddannede mænd

Svendborg Kommune har netop modtaget 1,6 mio. kr. til at lave forebyggende sundhedstjek for ufaglærte og kortuddannede mænd i alderen 30-55 år hos lokale virksomheder og på lokale arbejdspladser i Svendborg Kommune. Midlerne vækker glæde i kommunen, da Svendborg Kommune har gode erfaringer med særligt fokus på mænd og sundhed.

Flere mænd skal blive opmærksomme på egen sundhed

Mænd lever i gennemsnit 4 år kortere end kvinder. Ufaglærte og kortuddannede mænd dør i gennemsnit 10 år før højtuddannede mænd. Dette vil Svendborg Kommune forsøge at påvirke.

”Vi har det seneste år haft ekstra fokus på mænd og deres sundhed samt deres deltagelse i kommunale sundhedstilbud. Det er derfor meget glædeligt, at vi har fået midler til at arbejde med forebyggende sundhedstjek for kortuddannede 30-55-årige mænd hos lokale virksomheder og på lokale arbejdspladser i Svendborg Kommune. Vi håber, at projektet også vil bidrage til, at flere mænd bliver opmærksomme på deres sundhed og trivsel”, siger Hanne Ringgaard Møller (Radikale Venstre), formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Pengene til projektet kommer fra en partnerskabspulje fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Projektet vil starte 1. august 2015 og løbe de næste 2 ½ år.

Yderligere oplysninger:

• Hanne Ringgaard Møller, formand for Social- og Sundhedudvalget.

• Anne Bøgegaard, projektleder. Telefon: 21 26 28 06

FAKTA: Kort information om projektet

”Jeg føler mig da sund nok!” - Forebyggende sundhedstjek for kortuddannede 30-55-årige mænd hos lokale virksomheder og på lokale arbejdspladser i Svendborg Kommune

Formålet med projektet er at:

• lave forebyggende sundhedstjek for kortuddannede mænd

• at arbejde sammen med partnerne (Fynsk Erhverv, 3F Sydfyn, FOA Sydfyn, Dansk Metal Sydfyn, Kræftens Bekæmpelse Svendborg Lokalforening, Diabetesforeningen Svendborg Lokalforening og Danmarks Lungeforening)

• gøre mænd mere opmærksomme på egen sundhed, så de i højere grad reagerer på gener og symptomer på sygdom og/eller dårlig mental sundhed

Læs mere om mænds sundhed på http://www.sundmand.dk/