Ryttervej søger frivillige

Bliv frivillig besøgsven på Ryttervej

Marie er frivillig besøgsven hos Jytte på Ryttervej

Jytte står glad og venter på Marie, der kommer for at besøge hende. Jytte bor på botilbuddet Ryttervej i Svendborg Kommune, der er hjem for 40 voksne med varig fysisk og psykisk udvilkingshæmning. Marie har siden begyndelsen af februar været frivillig på stedet og har med stor fornøjelse været gæst hos Jytte en gang om ugen.

- Jeg har tid til overs i mit liv og jeg vil gerne bruge den på at gøre noget for andre. Jeg vil gerne prøve nogle forskellige ting af, så jeg kan spore mig ind på, hvad jeg skal lave i fremtiden og hvilken uddannelse jeg skal tage, fortæller Marie.

Marie så et opslag hos foreningen Kontakt mellem Mennesker - Frivilligcenter Sydfyn, der holder til i Frivillighuset, hvor Ryttervej sammen med Røde Kors søgte efter frivillige.

Samarbejdet med Røde Kors blev indgået, fordi foreningen har stor viden om frivillighed og erfaring med frivillige, der gør en forskel for andre. Røde Kors ser en stor værdi i at understøtte, at beboerne på Ryttervej kan få glæde af, at der kommer frivillige på besøg, der blandt andet kan tilbyde samvær. Begge parter er godt tilfredse med, at samarbejdet har båret frugt.

Opslaget vagte Maries interesse. Hun husker tilbage på sit første møde, hvor hun mødte stedet med en lyst til at lære beboerne at kende. Det betyder meget for hende, at Ryttervej har en åben tilgang til, hvem hun er og hvad hun har lyst til at bidrage med.
Det, at der ikke er krav og forventninger i forhold til, hvad hun skal lave, er afgørende for Maries lyst til at være på Ryttervej.


Susanne Markussen, der er afdelingskoordinator på Ryttervej og tovholder for frivillige på stedet, gør sit til, at det er nemt at komme som frivillig.
Susanne fortæller - En god indledende snak med den frivillige er vigtig, så vi har mulighed for enten at rammesætte den frivilliges opgave eller give frihed og rum til, at den frivillige kan bidrage med egne interesser. Det er forskelligt, hvad den enkelte har det bedst med og det skal vi tilpasse os.

Marie var i starten med til aktiviteter i fællesrummet, så Marie fik kendskab til beboerne. Jytte og Marie fik en relation, der blev bygget videre på – de er et godt match.

Marie og Jytte har stille og roligt lært hinanden bedre at kende. Det går rigtig godt og de hygger sig, når de er sammen. De snakker om, hvad Jytte har oplevet, kigger i ugeblade, går ture, plukker blomster, drikker kaffe eller bare er sammen. I det hele taget laver de det sammen, de har lyst til.

 

Marie får meget ud af at være frivillig. Jytte bliver glad for hendes besøg, og det giver Marie en grundlæggende følelse af glæde. Atmosfæren er hyggelig og hun føler sig godt tilpas på Ryttervej. Susanne fortæller, at Jyttes glæde påvirker hele huset. En beboer udbrød - Ej Jytte, hvor er det dejligt, nu kommer din ven.

For Ryttervej er de frivillige en gave, de kan tilbyde samvær med nogle af de beboere, der ikke har ret meget netværk eller ikke har pårørende. Det er meget værdifuldt for beboerne at få en gæst på besøg. Og ønsket er, at få flere med. Også gerne frivillige der har lyst til at lave andre ting end at være besøgsven.

 

Ryttervej søger ikke bestemte typer frivillige - alle er velkomne med det, de har lyst til at bidrage med.