Stor idrætsfestival for skoleelever i Svendborg

Stor idrætsfestival for skoleelever i Svendborg

Aikido, badminton, ridning og Flag Football er bare nogle af de aktiviteter, der er på programmet, når Skoleidrættens Forårsfestival finder sted i Svendborg. Det er lokale foreninger og elever fra Vejstrup Efterskole, som arrangerer aktiviteterne på den endags-festival, som Dansk Skoleidræt og Svendborg Kommune står bag.

 

Idrætten er mangfoldig og skaber glæde. Det kommer knap 470 elever fra 6. klasserne fra kommunens skoler til at opleve, når der er Skoleidrættens Forårsfestival den 7. juni i Svendborg Idrætscenter. Her får eleverne mulighed for at prøve kræfter med en række idrætsaktiviteter, som er arrangeret i et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt kreds Fyn, Svendborg Kommune, Vejstrup Efterskole og 14 lokale foreninger.

 

Karate og fælles afslutningsdans

Det er tredje gang Svendborg danner rammen om Skoleidrættens Forårsfestival, og denne gang er arrangementet udvidet med nye foreninger og dermed helt nye aktiviteter. Som noget nyt får eleverne bl.a. mulighed for at prøve karate, og dagen slutter af med en stor fællesdans, hvor alle 470 elever har indøvet den samme koreografi.

Formand for Udvalget for Kultur- og Fritid i Svendborg Kommune, Lars Erik Hornemann (V), glæder sig over den store interesse for festivalen, som både foreninger og skoler har udvist.
- Den store opbakning betyder jo, at rigtig mange elever får en fantastisk dag og potentielt får øjnene op for helt nye idrætter. Der er også stor værdi i, at de møder alle deres kommende klassekammerater, siger han.

 

Møder mellem skoler og foreninger

På festivalen deltager Svendborg Tennisklub, Tankefuld Rideklub, SG Springgymnastik, Svendborg Badmintonklub, Tåsinge Håndboldklub, Svendborg Admirals, Aikido Dojo Svendborg, Svendborg Orienteringsklub, Svendborg Basketball Club, Svendborg Karateskole Kyokushinkai og Vejstrup Efterskole med instruktører.

Og mødet med en dygtig træner fra den lokale idrætsforening kan give eleverne lyst til mere. Det viser en undersøgelse, som Center for Ungdomsforskning offentliggjorde i 2016. Den dokumenterede, at mere end hver fjerde elev af dem, der har modtaget undervisning af en ekstern instruktør i skolen, begynder til den idræt, som de er blevet introduceret til.

 

Pressen og alle øvrige interesserede inviteres til at deltage i Skoleidrættens Forårsfestival
Tid: Torsdag den 7. juni kl. 9.00-14.30
Sted: Svendborg Idrætscenter, Ryttervej 70, 5700 Svendborg

 

For yderligere information:
Mette Skov – Sport og Uddannelse Svendborg Kommune, tlf. 30175031
Kathrine Kvist – Dansk Skoleidræt kreds Fyn, tlf. 30297775

FAKTA

Skoleidrættens Forårsfestival:

Er en endagsfestival for skoleelever, hvor lokale aktører står for aktiviteterne
Har som mål, at skoleelever oplever glæde ved bevægelse og idræt og herigennem opnår et socialt fællesskab
Er arrangeret af Dansk Skoleidræt i samarbejde med Svendborg Kommune
Er en del af projektprogrammet Ny Skole i Bevægelse, som Nordea-fonden støtter.
Blev afholdt 14 steder i landet første gang i 2015 og er siden vokset, så festivalen i år finder sted 34 steder i hele Danmark med mere end 9.000 aktive elever.

Læs evt. mere på www.skoff.dk

Dansk Skoleidræt
Er en landsdækkende, non-profit idrætsorganisation, der arbejder for at fremme bevægelse i skolen. Læs mere på: www.skoleidraet.dk

 

”Den åbne skole”
Med skolereformen fra 2014 skal alle elever være fysisk aktive i gennemsnit 45 minutter i løbet af skoledagen. Det mål skal blandt andet nås ved, at skolerne inviterer lokalsamfundet inden for i skolen og inddrager fx det lokale idræts- og foreningsliv i undervisningen. I Svendborg kan skoler, foreninger og andre aktører finde hinanden på den digitale portal: SkoleLab.dk.

Læs mere på: www.SkoleLab.dk