Danmarks største Kids- og Teenvolleystævne i Svendborg

Børn spiller volleybold på græs

Danmarks største Kids- og Teenvolleystævne i Svendborg

Pressemeddelelse

På onsdag den 12. september 2018 tørner 1333 elever ud fra skolerne i Svendborg på landsstævnepladsen ved Svendborg Idrætscenter. De skal dyste i Kids- og Teenvolley om at blive klassemestre på deres årgang. 

- Målet er at skabe det største Kids- og Teenvolleystævne i Danmark. Tidligere har der været samlet 1000 elever til stævne i Viborg, men nu har vi altså i Svendborg slået en national deltagerrekord, siger Bredde- og Udviklingschef i Volleyball Danmark, Christina Attrup Juhl. Stævnet arrangeres i et samarbejde mellem Volleyball Danmark, Dansk Skoleidræt Kreds Fyn og Svendborg Kommune. 

– Det er kun muligt at løfte et stævne i denne størrelsesorden, fordi vi er flere aktører, der spiller sammen og bakker op – ellers havde vi ikke turde kaste os ud i så stort et stævne, siger formand for Dansk Skoleidræt Kreds Fyn, Randi Fechtenburg. 

Den sjoveste sveder
Kidsvolley og Teenvolley er tilpassede former for volleyball, som er målrettet elever på alle årgange, så de kan opleve succes og flow med spillet. Blandt andet er banerne gjort mindre, der er færre spillere på banen og nogle af de teknisk svære slag erstattes af ’kaste-gribe’-bevægelser. Der er indlagt en helt særlig rotationsordning for de mindre elever, som gør, at de bevæger sig hele tiden og får sved på panden. Det er derfor ikke tilfældigt, at kidsvolley bliver kaldt den sjoveste sveder. 

Vi kæmper for klassen 
Helt særligt for Volleyball Danmarks skolestævner er strukturen, hvor klasserne inddeles i forskellige hold, men kæmper sammen for at vinde som klasse. Det betyder, at man hepper på sine klassekammerater, når man ikke selv spiller, og det giver altid en helt særlig stemning og fornemmelse af samhørighed for klasserne og skolerne. 

Lokalt samarbejde gør det muligt
Når der skal sættes 53 baner op på landsstævnepladsen ved Svendborg Idrætscenter, og der skal afvikles 7 forskellige turneringer på samme tid med i alt 308 hold, så kræves der mange hænder. Derfor har det været helt afgørende for stævnet, at der er lokale kræfter, der bakker op. Skårup IF (Volley) og Svendborg Volleyballklub stiller med ca. 10 frivillige til opgaven. Håbet er også, at nogle af de 1333 elever får blod på tanden til mere Kids- eller Teenvolley og efterfølgende aflægger én af klubberne et besøg. 

Formanden for Børne- og Ungeudvalget Henrik Nielsen byder de mange volleyspillere og deres lærere velkommen. 

Hvor: Svendborg Idrætscenter, Landsstævnepladsen
Hvornår: Onsdag, den 12. september 2018 kl. 10.00 – 13.00

For yderligere oplysninger

Volleyball Danmark 
Bredde- og Udviklingschef, Christina Attrup Juhl, chr@volleyball.dk, tlf.: 5192 3254

Dansk Skoleidræt, Kreds Fyn
Formand, Randi Fechtenburg, randi.fechtenburg@skolekom.dk, tlf.: 2929 5871