Højestene

25,4 millioner kroner på vej til ny elfærge mellem Svendborg, Skarø og Drejø

Med et statsligt tilskud på over 25 millioner kroner er en elfærge på ruten Svendborg-Skarø-Drejø rykket adskillige sømil nærmere.

Transportministeriet har netop offentliggjort, hvilke ansøgere, der modtager tilskud fra puljen for grøn omstilling af indenrigsfærgerne. Svendborg Kommune har fået tilsagn om tilskud til en elfærge, der skal afløse Højestene-færgen, der er bygget i 1994.

-Nu bliver der for alvor sat skub i den grønne omstilling i forhold til mere klimavenlig sejlads, og det er på alle måder en fantastisk nyhed, siger erhvervschef i Svendborg Kommune, Søren Bach-Hansen.

Både færgens brugere og besætning vil blive inddraget i processen forud for indkøbet af den nye elfærge. Det er ambitionen, at den nye færge er klar til at stævne ud i løbet af 2024 eller 2025.

-Vi ved allerede, at det bliver en færge med 360 graders panoramaudsigt. Det bliver en oplevelse at sejle med den nye færge alene på grund af den smukke udsigt over sundet, og udover at nyde udsigten, kan man glæde sig over, at man sejler både klimavenligt samt støj- og partikelfrit, uddyber Søren Bach-Hansen.

Transportministeriet har i alt uddelt tilskud til klimavenlig sejlads på 230,7 millioner kroner til 10 kommunalt drevne indenrigsfærger og 1 kommercielt dreven indenrigsfærge.