Parkeringskort for borgere med handicap

Handicap parkering
Handicap parkering

Parkeringskort for borgere med handicap

Personer med handicap kan få et parkeringskort ved at søge om det hos Danske Handicaporganisationer.

Parkering med parkeringskortet for borgere med handicap i Svendborg Kommune

Indehavere af et handicapparkeringskort har ret til at parkere på de særligt afmærkede handicappladser.

Desuden må der parkeres:

  • 15 minutter på steder hvor af - og pålæsning er tilladt, steder med parkeringsforbud, samt gågader hvor ærindekørsel er tilladt. Standsningsforbud må ikke overtrædes.
  • 1 time på steder, hvor der ellers må parkeres 15 eller 30 minutter.
  • Ubegrænset på pladser, hvor 1,2 eller 3 timers parkering er tilladt – med mindre der på skiltet med handicapsymbolet er angivet en tidsbegrænsning. Er en tidsbegrænsning angivet, skal denne følges.
  • Ubegrænset på steder hvor der er billetautomat.

For personer med et handicapparkeringskort er det gratis at parkere på alle kommunens offentlige p-pladser, også betalingspladserne.

Er der ikke en handicapparkeringsplads, eller er den optaget, gælder ovenstående, hvis du parkerer på en af de almindelige parkeringspladser. Husk blot at placere kortet synligt i køretøjets forrude, samt at stille p-skiven.

Har du behov for en afmærket p-plads ved din bopæl og/eller din arbejdsplads, skal du henvende dig til kommunen, hvis det drejer sig om offentlig vej. Er der tale om privat fællesvej, skal du kontakte ejeren af vejen.

Vær opmærksom på at ovenstående kun er gældende på de offentlige parkeringspladser og ikke på de private pladser. På de private pladser skal de skiltede regler følges.