Blå Flag-strand - tag med på sommertur

Sommeren byder på fem arrangementer i tilknytning til Blå Flag-ordningen.

Hvad finder vi over og under overfladen i Svendborg Sund - Afholdt

Du har måske set nogle dyr og planter titte op over overfladen i små øjeblikke, men i Svendborg Sund gemmer der sig et væld af små og store skabninger. Vi går på opdagelse efter nogle af dem og I kan høre om dem og mange flere, og hvorfor sundet er et helt særligt levested.

På denne tur prøver du med ketcher og net at fange nogle af havets spændende dyr og planter. Sammen med Havbiolog Lotte Knudsen kigger vi bagefter nærmere på fangsten, og Lotte fortæller historier, om det vi fanger.

Godt fodtøj er bare fødder eller gummistøvler.

Tid og sted: Søndag d. 21. juni kl. 13 – 15.30 (mulighed for drop in i løbet af de 2½ time)

Mødested: Christiansminde, Blå Flag stranden.

Arrangør: Svendborg Kommune

Hvad gemmer Lunkebugten på? - Afholdt

Det er ikke kun badegæster som elsker det rene vand i Lunkebugten. Bugten er et fantastisk levested for en mængde dyr og fisk. På denne tur vil vi med ketchere og rejehove fra Børge Hinsch Fondens Naturskole fange og undersøge dette spændende dyreliv. Det er altid spændende, hvad der bliver fanget. Naturvejleder Claus L. Olesen vil fortælle nogle sjove og interessante historier om det vi fanger. Vi vil slutte af med at lave små smagsprøver på noget det vi har fanget. Spørgsmål kan rettes til Naturvejleder Claus L. Olesen på telefon 20958106

Tid og sted: Søndag d. 5. juli kl. 10.00 – 13.00

Mødested: Nørreskovvej, på Parkeringspladsen ved indkørslen til Nørreskoven

Arrangør: Børge Hinsch Fondens Naturskole og Svendborg Kommune

Snorkeltur på det lave vand ved Skårupøre Ishus - Afholdt

Tag Familien med og oplev livet under overfladen iført våddragter og snorkeludstyr.

Deltagerne får en grundlæggende gennemgang af grej og sikkerhed i forbindelse med snorkling. I et markeret område med max. 2 m. Vanddybde, kan deltagerne komme helt tæt på livet under overfladen og opleve dyr og planter i deres rette element.

Samtidig vil der være waders og rejehove til dem der foretrækker at holde hovedet over overfladen.

Snorkling foregår i grupper på max. 12 ad gangen, så der kan være lidt ventetid.

Omklædning foregår på stranden og deltagerne skal bære badetøj i snorkeldragten. Vi har et udvalg af dragter i forskellige størrelser, men kan ikke garantere at der er størrelser der passer alle.

Min. Alder til snorkling 10 år. Børn skal være ifølge med voksne. Altså skal der være forældre/voksne med i vandet sammen med deltagene.

Tid og sted: Mandag d. 31. august kl. 14 – 18 (arrangement flyttet fra d. 13.)

Mødested: Skårupøre Strandkiosk

Tilmelding: Ja

Arrangør: Svendborg Naturskole, naturskolen@svendborg.dk

Alt det som igen ser! Hvad vi finder i Svendborg Sund - Afholdt

Tag med på en tur på Svendborg Sund i Naturskolens jolle. Undervejs snakker vi om livet i sundet, økologien og trusler for det marine miljø. På turen indsamler vi materiale, som vi tager med tilbage til Snedkeriet på Frederiksøen, hvor vi kigger nærmere på hvad der findes under overfladen i sundet.

Deltagerantal: der må være max. 11 personer i båden, derfor er tilmelding nødvendig.

Tid og sted: Lørdag d. 22. august kl. 15 – 18

Mødested: Frederiksøen, Snedkeriet

Tilmelding: Ja, naturskolen@svendborg.dk

Arrangør: Svendborg Naturskole

Oplev livet i havet ved Lundeborg - Afholt

Vi finder dyr og planter fra de helt små til de større. I kan høre om, hvorfor det ålegræs, som kilder dig på maven, når du svømmer, er så vigtigt for mange dyr, og hvorfor farvandet ved Lundeborg er i verdensklasse for nogle af de største, som vores hval marsvinet.

På denne tur vil du med ketcher og net prøve at fange nogle af havets spændende dyr og planter, som vi bagefter kigger nærmere på og undersøger.  Havbiolog Lotte Knudsen fortæller, om det vi fanger.

Godt fodtøj er bare fødder eller gummistøvler.

Tid og sted: Søndag d. 6. september kl. 13 – 15.30 (mulighed for drop in i løbet af de 2 ½ time)

Mødested: Lundeborg, Blå Flag stranden.

Arrangør: Svendborg Kommune