DGI Landsstævne 2021

- mærk pulsen, mød magien - i Svendborg

Når Svendborg byder indenfor til DGI Landsstævne 2021, skal de 25-30.000 deltagere mærke Svendborg-ånden. De skal opleve idræt og kultur smelte sammen. De skal mærke det gode liv. De skal nyde naturen. Og så skal de opleve en fest udover det sædvanlige.

Det er Svendborg Kommunes opgave at stille rammer til rådighed, der gør dette muligt. Når vi taler om rammer for et landsstævne, så er det flere forhold, vi skal arbejde med. Det handler fx om indkvartering, faciliteter, trafik og infrastruktur og om udnyttelsen af byens og naturens rum.

For at skabe de rammer har vi brug for gode ideer og frivillige kræfter. Derfor vil vi løbende udgive nyhedsbreve, så det er muligt at følge med i arbejdet med L2021. Vi vil glæde os til at tage imod de mange gode inputs fra både borgere, idrætsforeninger, kulturinstitutioner, erhvervsliv og andre der vil bidrage til, at L2021 bliver en succes.

Arbejdsgruppen ”lokalt samarbejde” skal være med til at strukturere det lokale samarbejde. Gruppen får bl.a. ansvaret for samarbejdet mellem de mange lokale interessenter, fx idrætsforeninger, virksomheder, kulturelle aktører mv.

Arbejdet med Landsstævnet vil være opdelt i flere faser. I første omgang vil der være fokus på de mange opgaver, der har med myndighederne at gøre, fx godkendelse af skoler til indkvartering og klargøring af campingområderne. Sideløbende følger store opgaver med fx trafik og infrastruktur og bespisningen til de mange deltagere. Det er en opgave, der bl.a. er kendetegnet ved store udbudsprocesser.

Senere i forløbet begynder det store arbejde med at tilrettelægge indholdet af selve Landsstævnet. Det er en opgave som DGI er hovedansvarlig for.

Nedenfor finder du Svendborg Kommunes ansøgning om værtskabet, som samtidig er den overordnede rammesætning for arbejdet med Landsstævnet.

Hvis du har en god idé til Landsstævnet, er du velkommen til at sende den til vores idébank. Så sørger vi for, at din idé kommer videre til de rigtige arbejdsgrupper.

Hvis du vil læse mere om selve Landsstævnet, og om at være deltager i et Landsstævne, kan du læse mere på DGIs landsstævne-hjemmeside. Du finder linket under 'Læs også'