Vil du lege med på Frederiksø?

Frederiksø

Vil du lege med på Frederiksø?

Liv – det gode liv – er der masser af på havnen i Svendborg. Du kan nu være med til at skabe nyt liv i de gamle værftsbygninger, på kajen og i beddingen. Har du et projekt, men mangler et sted at realisere det? Og kan du med dit projekt skabe maritime, kulturelle eller outdoor-oplevelser? Så indbyder Svendborg Kommune nu igen nye projektidéer til Frederiksø.

Vi har ca. 1000 m2 lokaler i det gamle Svendborg Værft. Lokalerne udlånes (eller udlejes til kommercielle aktører) i korte perioder på op til 2½ år. Lokalerne har forskellige størrelser og er placeret i de gamle værftsbygninger langs Frederiksøs Udrustningskaj.

Sommer og efterår 2016 indgik Svendborg Kommune en række partnerskabsaftaler, som udløber 31. august 2017. Nu kan disse partnere og andre med nye idéer søge om at komme i betragtning til en ny runde partnerskabsaftaler som starter 1. september 2017. Nye partnerskabsaftaler kan indgås for op til knap 2½ års varighed med udløb senest den 31. december 2019.

Ansøg om brug af lokalerne senest 15. maj 2017 på hjemmesiden: www.fremtidenshavn.dk/udviklingsprojekter/midlertidighed-og-afprøvning.

Vi har et stort areal langs den vestvendte Udrustningskaj og i beddingen bag de gamle værftsbygninger. Her kan idéer og projekter afprøves i en midlertidig periode. Det er muligt at søge om økonomisk tilskud fra Svendborg Kommunes midler til midlertidige aktiviteter på havnen.

Ansøg om at anvende kajarealerne senest 24. april 2017. Læs mere om mulighederne og find ansøgningsskemaet på: www.fremtidenshavn.dk/udviklingsprojekter/midlertidighed-og-afprøvning.

Vi har to arealer til gadesalg i år, hvor du kan ansøge om tilladelse til at opstille din mobile salgsbod. Et areal på den sydlige ende af Jessens Mole i området mellem cykelstien og kajen og et areal langs Udrustningskajen på Frederiksø. Der er ingen ansøgningsfrist, så send din ansøgning når som helst til og med august 2017 på hjemmesiden: www.fremtidenshavn.dk/udviklingsprojekter/midlertidighed-og-afprøvning.

”Med de midlertidige aktiviteter prøver vi os frem i udviklingen af Frederiksø. Prøvehandlingerne skal underbygge beslutningen om en mere permanent anvendelse af Frederiksø. Du kan være med til at skabe liv på øen og sætte dit præg på fremtiden”, fortæller formand for Udvalget for Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Henrik Nielsen.

Yderligere information:

Udviklingskonsulent Sabine Wengel Eilertsen, tlf. 2478 9323

Formand for Udvalget for Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Henrik Nielsen, tlf. 2392 4979