Tyve års jubilæum for klovnefestival i Svendborg

Tyve års jubilæum for klovnefestival i Svendborg

Pressemeddelelse

Nord Europas største Internationale Klovne festival i Svendborg d. 23. – 27. maj kan i år fejre tyve års jubilæum.

I festivalen deltager klovne fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, USA, Tyskland, Spanien, Frankrig, Polen, Italien, Rusland, Tyrkiet og New Zealand.

- Klovnefestivalen er en begivenhed, der får markeret Svendborg på landkortet som international kulturby. Arrangementet varer i fem dage, hvor klovnene sætter kulør på hele byen.  Ud over begivenheder på gaderne besøger klovnene, som tidligere år, sygehuse, skoler og institutioner på syd Fyn.  Børnehavebørnene i Svendborg kommune er ligeledes inviteret og kan se frem til forestillinger i Borgerforeningen med sjov og klovnerier, siger John Newman, der er arrangør af Klovnefestivalen.

Ligesom de forrige år, vil der i forbindelse med forestillingen være en tegnekonkurrence for børnene, hvor oplægget er at tegne klovne og cirkus og de bedste tegninger vinder præmier.  Klovnefestivalens arrangør John Newman er hvert år blevet så betaget af tegningernes kunstneriske udtryk så han har gemt tegningerne som kan ses på klovnefestivalens hjemmeside www.klovnefestival.dk

Højdepunktet for det voksne publikum er Gallaforestillingen torsdag aften, som i år opføres på Svendborg Teater. Det er en unik optræden, hvor klovnene hver især viser deres bedste numre med deres specielle humor, der afspejler deres nationalitet. Der vil også blive vist nye numre, som er opstået spontant under workshops på festivalen.

Som noget nyt vil der i år blive afholdt en fotokonkurrence, hvor de ti bedste stemningsbilleder fra festivalen vil blive præmieret.

Et andet nyt event på festivalen er en klovneopera  over Bajadser af Ruggiero Leoncavallo, som vil finde sted i Ribers Gård lørdag middag.

Omdrejningspunktet for den fælles planlægning og stedet, hvor ansvarlig for festivalen John Newman har sit kontor, vil igen i år være Spillestedet Harders i Møllergade. Herfra koordineres klovnenes og de frivilliges arbejde.

Alle klovnene og mange frivillige arbejder gratis. De bruger mange timer for at få tingene til at klappe og give en unik og fornøjelig oplevelse for publikum.

- et er 20. gang festivalen holdes og nogle af de unge mennesker, der var med til workshops for 20 år siden, har måske fået børn, som nu også kan deltage i festivalen. På den måde er festivalen blevet en del af både Svendborgs DNA, og en del af mange familiers maj måned, siger John Newman.

Festivalen har en hjemmeside www.klovnefestival.dk, hvor man kan se programmet for ugen og billeder fra tidligere festivals, helt tilbage fra 1999.

 

Yderligere oplysninger:

John Newmann, 40 17 87 27