Se byens krop – et helt særligt borgerprojekt

Se byens krop – et helt særligt borgerprojekt

Se byens krop – et helt særligt borgerprojekt

Borgerne skal være med til at skabe en danseforestilling på tværs af generationer

Kan du lide at danse og udtrykke dig, så får du nu en enestående mulighed for at være med til at skabe danseforestillingen Se byens krop. Sådan lyder opfordringen fra Svendborg Kommune, der i samarbejde med sART Danseteater for tredje og sidste gang skaber en borgerforestilling under projekt Dans med din nabo. Vi søger derfor efter børn, unge, voksne og ældre, der har lyst til at bevæge sig og have det sjovt sammen på tværs af generationer, fortæller kulturkonsulent Birgitte Skriver.

Sammen med den kunstneriske leder af projektet, koreograf Sofie Christiansen, og professionelle danseundervisere, skal deltagerne i fællesskab være med til at skabe en ’vandreforestilling’ gennem Svendborg midtby med stop langs den grønne tråd.

Gratis danseworkshops

Projektet foregår i perioden februar, marts og april. Der bliver 10 weekender med workshops, hvor forestillingen udvikles og øves i kommunens forsamlingshuse, der også i år bakker op om programmet ’Dans med din nabo 3’. I april op til premieren vil undervisningen intensiveres. Premieren bliver torsdag d. 27. april.

Undervisningen er gratis, og man vil undervejs blive introduceret for forskellige, sjove stilarter fra moderne dans, swing og tango til musical og hip hop. Der kræves ingen særlige forudsætninger udover lysten til at lege med. Mere information om projektet og workshops samt tilmelding på hjemmesiden www.sartdanseteater.dk eller mail til birgitte.skriver@svendborg.dk.
Der er tilmeldingsfrist 1. februar.

Høre mere om danseprojektet

Der vil også være mulighed for at høre mere om projektet og møde projektets kunstneriske leder Sofie Christiansen fra sART Danseteater til et informationsmøde torsdag d. 12. januar kl. 15.00 i kantinen på Svendborg rådhus.

FAKTA:

  • Se byens krop er et Dans med din nabo projekt. Det tredje og sidste i rækken. De to første var Rejsegildet (2015) og Vejfester (2016).
  • Dans med din nabo 3 er en del af det treårige, landsdækkende projekt Ta´fat om dansen, der er blevet kaldt Danmarkshistoriens største danseprojekt.
  • Ta´fat om dansen vil tilbyde inspirerende og livgivende danseaktiviteter til alle.
  • Ta´fat om dansen foregår i samarbejde med 6 lokale/regionale dansefyrtårne.​
    ​Svendborg Kommune er partner i Dansefyrtårn Fyn, sammen med Faaborg-Midtfyn kommune og SDU (Institut for idræt og biomekanik)
  • Ta’ fat om dansen støttes gennem tre år af Nordeafonden med 20,5 mio. kr.
  • sART danseteater og koreograf Sofie Christiansen er den kunstneriske leder af Dans med din nabo 3 i Svendborg.
  • Tilmelding til danseprojektet Se byens krop http://sartdanseteater.dk/