Naturama får handicapprisen 2017

Naturama får handicapprisen 2017

Naturama får årets Handicappris for deres flotte initiativer med formidlingsopgaven – ikke mindst i forhold til borgere med funktionsnedsættelse.

Sådan indledte Handicaprådets formand Per Christensen, da der blev budt velkommen til årets uddeling af Handicapprisen. 

Temaet for årets handicappris er tilgængelighed i bred forstand, således at mennesker med handicap har får lige ret og samme muligheder for at deltage i kulturlivet som alle andre.Efter denne velkomst overlod formanden ordet til næstformand i Social- og Sundhedsudvalget og i Handicaprådet, Lone Juul Stærmose (V), der overrakte Handicapprisen 2017 til Naturama.

-    Vi har i Handicaprådet fået mange gode indstillinger til årets Handicappris. Valget faldt dog fra et enigt Handicapråd på Naturama, der i sit arbejde med tilgængelighed går et skridt videre end den basale fysiske tilgængelighed. Naturama har lavet tiltag, således at man som døv eller hørehandicappet kan deltage i rundvisninger på tegnsprog. For de synshandicappede har Naturama eksperimenteret med et nyt ”sound-scape-theater” – en lyddome med højt akustisk niveau. Og endelig er Naturama opmærksomme på muligheden for at tilpasse undervisning og aktiviteter for enkelt personer og grupper med særlige behov, sagde hun, inden hun overrakte blomster og skulptur til direktør Mette Thybo, Naturama.


Med prisen fulgte en lille bronzeskulptur af den lokale kunstner Sabine Jensen. 


Yderligere information:
Formand for Handicaprådet, Per Christensen, telefon 6223 3659
Næstformand for Handicaprådet, Lone Juul Stærmose, e-mail lone.juul.staermose@svendborg.dk