Børn og unge sætter sig på havnen

sæt dig på din havn

Børn og unge sætter sig på havnen

Børn og unge fra Svendborg sætter sig på deres havn, når de sammen udtænker, designer og producerer byrumsmøbler på Frederiksø. Følg med i fremstillingen i uge 20 og kom og se møblerne til ferniseringen fredag den 19. maj 2017 kl. 12.  

Svendborg Kommune har i samarbejde med Ungdomsskolen, Vestermarksskolen, Erhvervsskolen, Sydfyns Trædesign og Svendborg Museum søsat projektet ’Sæt dig på din havn’. Det er et projekt, hvor børn og unge inviteres til at komme med deres bud på, hvordan havnen kan bruges.

Formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget Henrik Nielsen udtaler:

- Sæt dig på din havn er et spændende projekt, fordi det helt konkret gør de unge til en del af udviklingen af havnen, når den omdannes til en byggeplads for børn og unge. Projektet skulle også gerne give de unge et indtryk af havnen som et sted, hvor alle kan være og lære. Vi håber, at de unge ”bliver siddende” på havnen og fortsat vil være en del af udviklingen.

 

Kreativitet og fri maritim fantasi

Byrumsmøblerne er både udtænkt, designet og produceret af Vestermarkskolens KREA-linjehold (udskolingen) og bliver produceret med hjælp fra elever fra Erhvervsskolens tømrerlinje. Møblerne bliver placeret på Udrustningskajen på Frederiksø. Her vil de færdige møbler indgå som del af de øvrige aktiviteter, der foregår på havnen.

Udformningen af byrumsmøblerne er fri og op til de unge selv. Der er få kriterier eller ønsker til byrumsmøblerne, der bl.a. går på, at møblerne skal have en funktion og tage udgangspunkt i det maritime miljø.  Svendborg Museum har forud for projektet givet eleverne en rundtur på kajen og har fortalt om havnens stærke, maritime historie. Tømrervirksomheden Sydfyns Trædesign er faglig tovholder på processen og koordinerer de forskellige aktiviteter i samarbejde med de øvrige parter.

 

Det slutter med fernisering, fest og musik

Byggeholdene vil arbejde på kajen alle hverdage i uge 20, og alle er velkomne til at følge processen og høre, hvordan byrumsmøblerne bliver til fra idè og design til produktion. Gæstehold fra bl.a. Ørkildskolen deltager på enkelte dage og vil bygge skamler, der indgår i det samlede projekt. Ungdomsskolens musikhold vil spille til fejringen af projektet om fredagen.

Fredag d. 19. maj er der festdag og fejring af byrumsmøblerne. Alle er velkomne, og udvalgsformand Henrik Nielsen holder åbningstale ved ferniseringen kl.12. Ferniseringen foregår fra kl. 12-14. Møblerne vil hele sommeren 2017 være en del af byrummet på Frederiksøens Udrustningskaj sammen med de øvrige projekter fra ’Leg med på kajen’-projektet.

 

Yderligere oplysninger:

Anna Als Nielsen, udviklingskonsulent i Kultur, Fritid og Udvikling,

Svendborg Kommune, tlf. 30175761.