Arkitekturpris uddeles for 38. gang i Svendborg.

Arkitekturpris uddeles for 38. gang i Svendborg.

Pressemeddelelse

Mandag den 1.oktober 2018 kl. 16.00 udløses spændingen. Hvem får Årets Arkitekturpris i Svendborg?

Svendborg Kommunes Arkitekturråd har nomineret seks projekter til årets arkitekturpris. De nominerede projekter kan ses på www.svendborg.dk. Der er tale om fire boliger i henholdsvis, Brændeskov, Troense, Rantzausminde, Thurø, et kulturhus samt belægning af et område i centrum af Svendborg.

Prisoverrækkelsen finder sted på Ollerup Efterskole Musikhus, Svendborgvej 10, Ollerup. Baggrunden er, at musikhuset er blandt de seks norminerede. Samtidig har musikhuset plads til at huse arrangementet.

- Vi har fået mange fine forslag i år, og vi glæder os rigtig meget til at offentliggøre resultatet, fortæller projektleder af arkitekturprisen Erik Krahn arkitekt m.a.a og formand for Arkitektur komiteen.

Også Flemming Madsen, formand for Teknik og Erhvervsudvalget i Svendborg Kommune, ser frem til kåringen.

- Med arkitekturprisen sætter vi fokus på de gode og smukke bygninger i kommunen. Vi vil gerne anerkende godt og smukt byggeri - og for den sags skyld også andre anlæg - der bidrager til kommunens forskønnelse, Arkitekturprisen er således med til at gøre vores kommune til et godt sted at bo, fortsætter Flemming Madsen.

Prisoverrækkelsen er åben for alle interesserede.

Vinderne af arkitekturprisen modtager en plakette, der kan mures ind i muren i bygningen.

- Kvalitetsstemplet skulle jo gerne have en lang holdbarhed, siger Flemming Madsen.

Pressen er velkommen til at deltage i uddelingen af arkitekturprisen.

I 2017 blev den nye Retsbygning i Svendborg kåret, ligesom Havnetrappen mellem Møllergade og Havnen og SvendborgSund-Hytten I Vindebyøre fik priserne.

Yderligere oplysninger:

Flemming Madsen, 21 63 09 49

Erik Krahn, 28 56 08 80