Sundhedsuge - far i fokus skydes i gang - Fars Fede Foreningsdag

Sundhedsvæsenet er ikke opmærksom nok på faderens rolle i forældreskabet. Det skal den årlige sundhedsuge for mænd, Men’s Health Week, sætte fokus på. Med årets tema ”Manden som Far og Mænds Sundhed”, står uge 24 bl.a. i faderens tegn.

I Svendborg Kommune sætter Fars Fede Foreningsdag fokus på ”Manden som far”, gennem en aktiv dag hvor børn og fædre træner på tværs af generationer i lokale sports- og idrætsforeninger. Fædre vil gennem tiltaget få mulighed for at deltage aktivt i deres børns og børnebørns idrætsaktiviteter. På samme måde kan børn tage deres far, bedstefar eller bedste voksenven med til deres idrætsaktivitet.

De 3 muligheder kort:
1.   Barnet inviterer sin far med til fx den almindelige fodboldtræning, håndboldtræning, gymnastiktræning mv.
2.   Far (eller bedstefar) inviterer sit barn/barnebarn med til sin egen idrætsaktivitet
3.   Foreningen inviterer til en far-barn-træning

Fars Fede Foreningsdag giver tid og rum for oplevelser på tværs af generationer. Stærke relationer mellem børn og voksne holder hele livet igennem og fremmer sundheden for begge både voksen og barn.

Fars Fede Foreningsdag er et samarbejde mellem DGI Fyn, Forum for Mænds Sundhed og Svendborg Kommune.

Samarbejdsparterne inviterer alle sports- og idrætsforeninger i Svendborg Kommune til et samarbejde om Fars Fede Foreningsdag.

Udvalgsformand, Hanne Ringgaard Møller (B), udtaler ”Jeg er glad for vi i Svendborg Kommune er toneangivende i at sikre lighed i sundhed igennem en lang række tilbud og tiltag. Nordea Fonden uddelte i går 10 mio.kr. til Forum for Mænds Sundhed til et øget fokus på manden som far og Nordea Fonden så i Svendborg Kommunes tiltag Fars Fede Foreningsdag som et godt eksempel på at sætte fokus på manden som far lokalt i kommunerne.”

Brug for flere tilbud til fædrene

Mænd i vores tid vil på banen og deltage aktivt i deres børns liv. Derfor er der også brug for sundheds- og aktivitetstilbud for far og barn på samme måde, som der findes tilbud for mor og barn. Der er flere grunde til, at opmærksomheden på forældrene skal deles ligeligt. Der findes bl.a. undersøgelser, der viser, at der er færre skilsmisser i familier, hvor ansvaret for børnene deles.

Forskningen viser at sundhedstilstanden øges pga. af det, at blive far, det ansvar og de forpligtelser der følger med, lægger flere år til mandens alder i forhold til mænd der ikke får børn. Relationer på tværs af generationer styrker ikke bare den fysiske og mentale sundhed mellem fædre og børn, men også for hele familien. Overordnet set har mænd siden 80’erne taget en mere aktiv rolle i faderskabet og i 2017 er manden  aktiv fra fødsel til voksenliv.

Mange sports- og idrætsforeninger i Svendborg er med.

Svendborg Sunds Sejlklub, Aikido Dojo Svendborg, Tåsinge Tennisklub, Svendborg Skyttekreds, Svendborg Tennisklub, Svendborg Senior Idræt, SG, S.f.B og Rollo Bokseklub.

Alle foreninger er med til at styrke fællesskabet, foreningslivet og relationerne på tværs af generationer med en sjov og anderledes dag i bevægelsens tegn.

For yderligere oplysninger:

• Peter Junge, mobil: 40 42 34 67 (Svendborg Kommune)
  • Jesper Lasson, telefon: 24 97 14 65 (DGI Fyn)
  • Mie Møller, telefon: 20 30 15 89 (Forum For Mænds Sundhed) eller
  • Udvalgsformand Hanne Ringgaard Møller (B), telefon: 61 22 75 66.

Læs yderligere om Fars Fede Foreningsdag: http://sundmand.dk/Fars-Fede-Foreningsdag.php

Sportslige hilsner
DGI Fyn, Forum for Mænds Sundhed og Svendborg Kommune