Nordre Skole bliver til 100 boliger

Det er ganske vist. BSB Svendborg og Domea har købt Nordre Skole, som nu står for at skulle omdannes til henved 120 boliger, der vil blive et miks af store og små lejligheder, rækkehuse, ejerboliger og lejeboliger. Derudover kommer der også en dagligvarebutik.

- Vi er glade for, at der kommer et nyt byggeri på grunden. Skolen har stået tom i nogle år, så vi er yderst tilfredse med, at der nu sker noget. Med det nye byggeri er der lagt op til, at der bliver skabt noget liv i området – og der er tale om nogle særdeles attraktive boliger, fortæller en yderst tilfreds Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg Kommune

I alt tre bygherrer har budt ind på Nordre Skole, der var udbudt som projektkøb. Forud for den indgåede aftale er de tre tilbud blandt andet blevet vurderet på, i hvilken grad de levede op til ønsket om samspil med lokalmiljøet. Nordre Skole er en ikonisk bygning, der har fungeret som et vartegn for Svendborg by, og den nye retsbygning er nabo. Derudover har man også vurderet på købsprisen, parkeringsforhold og friarealerne.

- Det nye byggeri vil ligesom Nordre Skole komme til at skille sig ud. Ovenfra vil man kunne se, at skolens u-form går igen, og bag ud til vil byggeriet åbne sig ud mod det grønne areal som et amfiteater. Men udsigten til det nye byggeri vil nok blive noget at det mest markante ved bygningen, for den øverste del af bygningen vil blive udgjort af lanterner, fortæller kommunaldirektør Erik M. Bendorf.

Købesummen for Nordre Skole bliver på i alt 18,8 mio. kroner. Da der er tale om et almennyttigt byggeri, vil Svendborg Kommune dog skulle betale et indskud til byggeriet, men dette beløb afhænger af det endelige projekt.

Boligerne og dagligvarebutikken forventes at stå klar til indflytning i 2018/2019. Forud for selve byggearbejdet skal der udarbejdes en ny lokalplan for området, da den nuværende kun indeholder muligheden for at rive skolebygningen ned.

Borgmester Lars Erik Hornemann

Erik M. Bendorf