3,7 millioner til Svendborg Kommunes plejecentre

Svendborg Kommune har fået 3,7 millioner kroner fra sats puljemidlerne i den nationale handleplan for demens til en indsats, der skal videreudvikle medarbejdernes kompetencer på demensområdet.

Formålet med indsatsen er at øge trivsel og livskvalitet hos borgere med demens og deres pårørende på kommunens plejecentre

- Vi er rigtig glade for, at Sundhedsstyrelsen har valgt at støtte denne indsats, som er helt i tråd med Svendborg Kommunes store fokus på demensområdet, og den demenspolitik, som vi har vedtaget i Byrådet, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Hanne Ringgaard Møller og fortsætter:

- Jeg glæder mig til at følge den måde kompetenceudviklingen er tilrettelagt på, helt tæt sammen med de borgere som skal have glæde af det. Det er en spændende og anderledes måde at gribe det an på.

Kompetenceudviklingen kommer bl.a. til at foregå ved at indarbejde ’Spark of Life’ filosofien i den demensfaglighed, som personalet på Svendborg Kommunes plejecentre allerede har.

’Spark of Life’ filosofien beskriver helt konkrete metoder og redskaber til at tænde og styrke livsgnisten hos borgere med demens. Livsgnist beskriver den livskraft, der er kernen i menneskers liv.
En stærk og sund livsgnist skaber grundlaget for mental sundhed og muligheden for at fastholde funktioner og evner understøttes.
Jo længere tid man kan blive ved med at gøre det man vil og har lyst til, jo mere livskvalitet får den enkelte.

Kompetenceudviklingen skal foregå tæt på den daglige hverdagspraksis med læringssituationer i hverdagen.

Yderligere information:
Formand for Social- og Sundhedsudvalget