Kom ud og oplev naturen

Ud i Naturen

Kom ud og oplev naturen

I Svendborg Kommune er der rig mulighed for gode oplevelser i den smukke og spændende natur. Besøg skovene, de mange parker, de åbne naturarealer, kysten og strandene.

Du kan tage ud og opleve naturen på egen hånd, eller gå med på en af de guidede ture, der arrangeres i løbet af året.

Du kan opleve fantastisk natur både på kommunalt ejede arealer og private arealer. Vis hensyn og vær opmærksom på adgangsreglerne for de enkelte arealer. Læs mere om dette nedenfor.

Kommunens skove og naturområder

Svendborg Kommunes skove og naturområder er åbne for publikum døgnet rundt året rundt. Kommunen ejer og administrerer 25 skove og naturområder i Svendborg, som du skal være velkommen til at besøge.

Kommunens parker og legepladser

Der findes i Svendborg Kommune et varieret udbud af parker og grønne områder. I mange af parkerne findes der fine legepladser.

Vandreruter

I Svendborg er der gode muligheder for at vandre uforstyrret af den travle trafik. I samarbejde med lokale lodsejere, naturinteresserede borgere og foreninger med interesse for friluftsliv og turisme er der udviklet flere varierende vandreruter.

Natur og udflugtsmål i Svendborg og Svendborg omegn

Der er i Svendborg og omegn gode muligheder for ture på egen hånd. Tag f.eks. en flot vandretur af Øhavsstien gennem Syltemade Ådal, besøg Danmarks største sten: Dammestenen eller tag med færgen fra Svendborg til en af de små øer Drejø og Skarø. Besøg også det spændende geologiske område ved Klintholm Kalkgrave, kig på fugle ved Vejlen og Noret på Tåsinge, oplev den enestående strandengsnatur på både Thurø Rev og på Monnet på Tåsinge.

Adgangsreglerne står beskrevet i naturbeskyttelsesloven, og du kan finde dem her: